Medlemsinformation

En sammanställning/information om medlemskapet i Reumatikerförbundet.

Tänk på att om man avslutar sitt medlemskap mister man bland annat sin plats inom föreningarnas friskvård och man kan inte heller tillgodoräkna sina tidigare år av medlemskap vid till exempel fondansökningar.

Kostnad för medlemskap

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år.
Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro). Det är mindre än vad tre citroner kostar idag.
Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:
-Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)
-Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald.
Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning din förening anordnar.
Medlemsavgiften betalas per kalenderår, och vi skickar ut inbetalningskort i slutet av året för det kommande årets medlemsavgift.

Reumatikervärlden

Reumatikervärlden är Sveriges största patienttidning med över 46 000 läsare. Tidningen ingår i medlemskapet i Reumatikerförbundet och vänder sig till dig med reumatisk sjukdom eller annan sjukdom i rörelseorganen.
Läs det senaste numret av Reumatikervärlden här
Här finns ett arkiv med tidigare nummer av Reumatikervärlden(e-tidning)
I Reumatikervärlden kan du läsa om aktuella nyheter, den senaste forskningen, personporträtt, intressanta temafördjupningar och vilka frågor som förbundet arbetar med. Som läsare får du inspiration av andra – kända som okända – och konkreta tips till en hälsosam livsstil.

Stipendier och bidrag

Det finns många stipendier och bidrag du kan söka om du är medlem. För vissa av dem gäller att du varit medlem en viss tid och andra kräver vissa ekonomiska förutsättningar. Titta igenom listan nedan och se om något eller några av dessa stipendier skulle vara värda att söka för dig!
-Stipendium till träningskort
-Stipendium för rehabilitering i egen regi
-Stiftelsen Olle Lövgrens stipendiefond 
-Stiftelsen Paul Jensens fond 
-Stipendium för gruppresor
-Norrbacka-Eugeniastiftelsen 
-Stiftelsen Wilgott Svenssons Fond
Vill du läsa mer om dessa följ länken så kommer du till förbundets hemsida som har all uppdaterad information om dessa: https://reumatiker.se/for-dig-som/vill-soka-stipendium-eller-bidrag-fran-oss/

Gemenskap på nätet

För mer information följ länken till Reumatikerförbundets hemsida med mer information om detta: https://reumatiker.se/bli-medlem/gemenskap-pa-natet/

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!
Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det. Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]
Här kan du läsa mer om Unga reumatiker.